13.03 - 17.03 (пример)
Яслена група | ||||||
Понеделник | Вторник | Сряда | Четвъртък | Петък | Забележка | |
Закуска | Чай с лимон, филия | Мляко, кифла с мармалад | Кус-кус | Мюсли | Попара с мляко | 7 |
10:00 | Ябълка | Плод | Ябълка | 12 | 13 | 14 |
Обяд | Картофена супа, мусака, крем | Рибена чорба, риба плакия | Боб чорба, Пиле с ориз |
19 | 20 | 21 |
Следобедна закуска | Филия с яйчен пастет | Млечна баница | Филия с халва и масло | Мекици | Банан | 28 |
Градинска група | ||||||
Понеделник | Вторник | Сряда | Четвъртък | Петък | Забележка | |
Закуска | Чай с лимон, филия | Мляко, кифла с мармалад | Кус-кус | Мюсли | Попара с мляко | 7 |
10:00 | Ябълка | Плод | Ябълка | 12 | 13 | 14 |
Обяд | Картофена супа, мусака, крем | Рибена чорба, риба плакия | Боб чорба, Пиле с ориз |
19 | 20 | 21 |
Следобедна закуска | Филия с яйчен пастет | Млечна баница | Филия с халва и масло | Мекици | Банан | 28 |
№ по ред | ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, СЪДЪРЖАЩИ АЛЕРГЕНИ |
---|---|
1 | Зърнени култури, съдържащи глутен (пшеница и нейните разновидности, шпелта, камут или техните хибриди, ръж, ечемик, овес), както и продукти от тях; |
2 | Различни видове ядки (бадеми, лешници, орехи, кашу, пеканови ядки, бразилски орехи, шамфъстък, орех макадамия или орех Куинсленд) и продукти от тях; |
3 | Фъстъци и продукти от тях; |
4 | Яйца и продукти от тях; |
5 | Мляко и млечни продукти (включително лактоза); |
6 | Риба и рибни продукти; |
7 | Ракообразни и продукти от тях (скариди, раци, крабове и т.н.); |
8 | Мекотели и продукти от тях (миди, стриди, октоподи, охлюви и т.н.) |
9 | Соя и соеви продукти; |
10 | Сусам и продукти от него; |
11 | Целина и продукти от нея; |
12 | Синап и продукти от него; |
13 | Лупина и продукти от нея; |
14 | Серен двуокис или сулфити с концентрация над 10 мг/кг или 10 мг/л изразени под формата на общ SO2 |